Citroen ny logga

Citroën presenterar ny logotyp | Teknikens Värld – Expressen

Citroën presenterar ny logotyp | Teknikens Värld

1 apr. 2019 — (Stockholm-Paris) Ledningen för Automobiles Citroën har beslutat sig för att ändra sin logotyp genom att lägga på ytterligare en pilkugge.

Franska Citroën förändrar sin logotyp för nionde gången sedan grundandet 1919. Det är tillbaka till det enkla som nu gäller.

Citroëns nya logga är plattare och modernare – Vi Bilägare

2 sep. 2022 — DS Automobiles logotyp. FOTO: Getty Images. Men det slutade inte där. I juli lämnade Citroën en ny stämningsansökan till företagsdomstolen i …

Logotypernas utveckling – Citroën Origins

Hur uppstårvinklarna? ”År 1900 köper André Citroën ett patent i Polen, som avser storleken på växlarna med dubbla snedkugg som används i kvarnar.” Det här är ett betydande tekniskt framsteg, och efter att ha gått ut Polytechnique grundar han ett specialiserat företag som tillverkar sådana växlar. Den industriella framgången är omedelbar.

Citroën byter logotyp – och försvenskar varunamnet

Citroën byter logotyp – och försvenskar varunamnet | A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

(Stockholm-Paris) Ledningen för Automobiles Citroën har beslutat sig för att ändra sin logotyp genom att lägga på ytterligare en pilkugge. Åtgärden motiveras genom att ändringen “skapar grafisk legitimitet” åt symbolens ursprung, vilket inte hade med Citroëns bilproduktion att göra, utan tillverkning av kuggdrev till växlar som Citroën började med tiotals år före bilproduktionen på Quai…

Citroën vill nu stoppa Polestars logotyp i hela EU

Citroën vill nu stoppa Polestars logotyp i hela EU – Allt om Elbil

I en konflikt som Citroën uppenbart är beredd att utöka vill den franska biltillverkaren nu sätta stopp för Polestar i hela EU. Hösten 2020 lyckades

Ny Citroën-logotyp: en modern utveckling och debut på en …

Logotypbråket över: Polestar och Citroën sluter fred – Mest motor

Logotypbråket över: Polestar och Citroën sluter fred – auto motor & sport

Citroën och Polestar har slutit fred och med det är Polestars portning från den franska marknaden över.

Ny smäll för Polestar – loggan förbjuden i Frankrike

Citroën har hävdat att Polestars logga är för lik deras egen. Volvo vägrade länge att ge med sig, men nu har en domstol tillfälligt förbjudit svenskarna från att använda polstjärnan på fransk mark.

In i det förflutna – och in i framtiden – nya Citroën-logotypen

Citroën, det stora avantgardemärket från Frankrike, fyller 103 år. Nu har varumärket fått en ny logotyp och en ny identitet.

Keywords: citroen ny logga