Sverige ukraina svt

Sverige skickar fler vapen till Ukraina – SVT Nyheter

Sverige skickar fler vapen till Ukraina | SVT Nyheter

23 mars 2022 — Sverige skickar ytterligare 5 000 pansarskott till Ukrainas militär. Därtill ska man skicka utrustning för minröjning.

Sverige skickar ytterligare 5 000 pansarskott till Ukrainas militär. Därtill ska man skicka utrustning för minröjning.– Det är väldigt glädjande att de kan förhindra de ryska planerna på framgång i Ukraina, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S).

Senaste nytt om kriget i Ukraina | SVT Nyheter

Överblick · Ett år sedan rysk militär gick in i utbrytarregioner · Biden lovar nya sanktioner · Ambulansbussen är livlinan för de sårade vid fronten · Det tuffa …

Ukraina efterfrågar fler svenska vapen: ”Gör enorm skillnad”

Ukraina efterfrågar fler svenska vapen: ”Gör enorm skillnad” | SVT Nyheter

26 jan. 2023 — Sverige har i år ordförandeskapet i EU, en union som Ukraina vill bli fullvärdig medlem av. Men den mycket omfattande korruptionen i landet …

Det svenska militära stödet gör ”enorm skillnad” – men Ukraina behöver ännu mer vapen från västländerna. Det säger Ihor Zjovkva, vicechef för det ukrainska presidentkansliet, till SVT Nyheter.

Ukraina | SVT Nyheter

Följ de ämnen och händelser som SVT Nyheter bevakar just nu.

Zelenskyj vill ha Gripen – Sverige säger nej – SVT Nyheter

Zelenskyj vill ha Gripen – Sverige säger nej | SVT Nyheter

9 feb. 2023 — Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har riktat sig direkt till Sverige: Ge oss Gripenplan. Men Sverige säger nej – just nu.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har riktat sig direkt till Sverige: Ge oss Gripenplan. Men Sverige säger nej – just nu.– Det finns alltid gränser i krig innan man i praktiken blir en del av kriget, säger Kristersson.

Sverige skickar luftvärnssystem till Ukraina – SVT Nyheter

Sverige skickar luftvärnssystem till Ukraina | SVT Nyheter

16 nov. 2022 — Regeringen har presenterat ett nytt militärt och humanitärt stödpaket till Ukraina. Paketet är utformat efter det som Ukraina efterfrågar …

Regeringen har presenterat ett nytt militärt och humanitärt stödpaket till Ukraina. Paketet är utformat efter det som Ukraina efterfrågar allra mest just nu och innefattar bland annat ett luftförsvarssystem. – Vi står inför en vinter, inför minusgrader och inför mycket svåra förhållanden. Det ökar förväntan på andra länder att hjälpa Ukraina, säger statsminister Ulf Kristersson (M) under en pressträff.

Sverige kan skicka artillerisystemet Archer till Ukraina

Sverige kan skicka artillerisystemet Archer till Ukraina | SVT Nyheter

18 jan. 2023 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Regeringen ska på torsdagen presentera ett nytt militärt stödpaket till Ukraina. Då ska ett regeringsbeslut tas om att ge bort artillerisystem.

Klart: Artillerisystemet Archer levereras till Ukraina – SVT Nyheter

Klart: Artillerisystemet Archer levereras till Ukraina | SVT Nyheter

19 jan. 2023 — Sverige kommer att skicka det av Ukraina mycket efterfrågade artillerisystemet Archer till landet. Det meddelade regeringen i samband med …

Sverige kommer att skicka det av Ukraina mycket efterfrågade artillerisystemet Archer till landet. Det meddelade regeringen i samband med att ett nytt, tionde, stödpaket presenterades.– Ukrainas önskan om vad de behöver mest väger tungt, säger Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M).

Larmet: Ukrainska flyktingar har inte råd med mat för dagen

Larmet: Ukrainska flyktingar har inte råd med mat för dagen | SVT Nyheter

för 1 dag sedan — Ett år efter invasionen lever runt 40 000 flyktingar från Ukraina i Sverige – men nu larmar flera organisationer om att hundratals ukrainska …

Ett år efter invasionen lever runt 40 000 flyktingar från Ukraina i Sverige – men nu larmar flera organisationer om att hundratals ukrainska flyktingar runt om i landet inte har råd med mat för dagen. Det handlar bland annat om att drygt 12 000 ukrainare i arbetsför ålder lever på dagersättning.– Det är väldigt svårt att behöva säga nej till min son när han ber om ett äpple, säger Oleksandra Jeremenko, 27 år.

Keywords: sverige ukraina svt